Alder säljer r2p till HQ Equita

Alder Fund I har tillsammans med övriga medägare ingått avtal om att sälja samtliga aktier i r2p GmbH till det tyska investmentbolaget HQ Equita.

2018-07-09 | Pressrelease

Alder säljer Powerbox till Cosel

Alder Fund I har tillsammans med övriga medägare ingått avtal om att avyttra samtliga aktier i Powerbox International till japanska Cosel.

2018-06-25 | Pressrelease

Alder säljer Jernforsen till LINKA Energy

Alder Fund I har avyttrat samtliga aktier i Jernforsen till LINKA Energy. Klicka på rubriken för länk till pressrelease (endast tillgänglig på engelska).

2018-05-22 | Pressrelease

Alder förstärker organisationen

Alder förstärker organisationen genom rekryteringarna av Knud Andersen som ny Regional Partner i Danmark, Åsa Mossberg som ESG-ansvarig samt Zacharias Rosenlew som ny analytiker. Pressmeddelandet är endast tillgänglig på engelska.

2018-04-10 | Pressrelease

Alder reser sin andra fond

Alder har gjort en första stänging av sin andra fond och siktar på att ta in ca 1,5 miljarder SEK . Fonden kommer att fortsätta investera i nordiska tillväxtbolag med en tydlig hållbarhetsprofil. Pressreleasen är endast tillgänglig på engelska.

2018-04-03 | Pressrelease

Henrik Blomé blir ny partner på Alder

Alder har rekryterat Henrik Blomé som ny partner med start september 2017. Henrik Blomé har mer än 15 års erfarenhet inom riskkapitalinvesteringar i Norden. Klicka på rubriken för länk till pressmeddelandet (endast tillgänglig på engelska).

2017-06-14 | Pressrelease

Alders portföljbolag r2p förvärvar Nimbus Journey Information och React Technologies

Alders portföljbolag r2p har förvärvat samtliga aktier i de brittiska bolagen Nimbus Journey Information och React Technologies. Klicka på rubriken för länk till bolagets pressrelease (endast tillgänglig på engelska).

2017-06-13 | Pressrelease

Alder säljer Dinair till American Air Filter

Alder har tillsammans med delägare ingått avtal om att sälja 100% av aktierna i Dinair Group AB till American Air Filter. Klicka på rubriken för länk till pressrelease (endast tillgänglig på engelska).

2016-11-14 |

Alders portföljbolag Powerbox förvärvar Eplax GmbH

Alders portföljbolag Powerbox har ingått avtal att förvärva samtliga aktier i det tyska bolaget Eplax GmbH. Klicka på rubriken för länk till bolagets pressrelease (endast tillgänglig på engelska).

2016-05-03 | Pressrelease

Alders portföljbolag Gasmet förvärvar Quantitech Ltd.

Alders portföljbolag Gasmet har förvärvat samtliga aktier i Quantitech Ltd. Klicka på rubriken för länk till bolagets pressrelease (endast tillgänglig på engelska).

2016-04-04 | Pressrelease

Alders portföljbolag Nordic Water förvärvar Sobye Miljöfilter AS

Alders portföljbolag Nordic Water har ingått avtal om att förvärva 100% av norska Sobye Miljöfilter AS. Klicka på rubriken för länk till bolagets pressrelease (endast tillgänglig på engelska).

2016-03-08 | Pressrelease

Alders portföljbolag Rail & Road Protec (R2P) förvärvar TechHouse Holding ApS

Alders portföljbolag R2P har ingått avtal om att förvärva 100% av det danska IT-bolaget TechHouse Holding ApS. Klicka på rubriken för länk till bolagets pressrelease (endast tillgänglig på engelska).

2016-01-22 | Pressrelease

Alder förvärvar Gasmet Technologies Oy

Alder har fullbordat ett förvärv av 100% av aktierna i finska Gasmet Technologies Oy. Klicka på rubriken för länk till bolagets engelska pressrelease.

2015-04-23 | Pressrelease

Alder investerar i Umia AB

Alder har investerat i Umia AB genom ett förvärv av 49% av aktierna. Klicka på rubriken för länk till pressreleasen på engelska.

2015-02-02 | Pressrelease

Alders portföljbolag Dinair förvärvar Halton Clean Air Oy

Alders portföljbolag Dinair har ingått avtal om att förvärva 100% av Halton Clean Air Oy, en ledande aktör på den finska luftfiltermarknaden. Klicka på rubriken för länk till bolagets pressrelease.

2015-01-27 | Pressrelease

Alder förvärvar Satel Oy

Alder tillsammans med externa styrelseledamöter förvärvar 100% av det finländska bolaget Satel Oy som är ett tekniskt ledande bolag i marknaden inom radiokommunikation. Pressreleasen är endast tillgänglig på engelska.

2014-11-13 | Pressrelease

Børsen skriver om R2Ps förvärv av Protracking och Profinans

Artikeln är endast tillgänglig på danska.

2013-09-12 | Artikel

Alders portföljbolag Rail & Road Protec (R2P) förvärvar Protracking ApS och Profinans ApS

Protracking är en ledande leverantör av transporttjänster inom flotthantering, eco driving och datahantering. Förvärvet är i linje med R2Ps strategi att bredda produktutbudet mot mer mjukvara. Pressreleasen är endast tillgänglig på engelska.

2013-09-11 | Pressrelease

SvD Näringsliv: Alder blir huvudägare i två bolag

”Vi tror mer på energieffektivisering än på ökad produktion som metod för att lösa framtidens energiproblem. De här företagen är typiska för den portfölj av företag vi håller på att bygga upp, säger Carl Hall, partner på Alder.”

2013-08-21 | Artikel

Alder investerar i Powerbox International AB

”Powerbox är en exportdriven organisation med tung industriell erfarenhet och kompetens. Vi kommer att arbeta nära bolaget för att utveckla produktutbudet och stärka den globala närvaron, säger Henrik Flygar, partner på Alder.” Pressreleasen är endast tillgänglig på engelska.

2013-08-21 | Pressrelease

Alder investerar i Aidon Oy

”Den omvandlingen som pågår på den europeiska energimarknaden med utvecklingen av smarta elnät och smarta elmätare öppnar upp spännande möjligheter på marknaden för ett företag som Aidon, säger Dag Broman, partner på Alder.” Pressreleasen är endast tillgänglig på engelska.

2013-08-21 | Pressrelease

Alder vinner Swedfundpriset för årets mest samhällsnyttiga investering 2012

På Riskkapitaldagen 2013 organiserat av Svenska Riskkapitalföreningen (SVCA) utsågs Alders investering i Dinair till Årets mest samhällsnyttiga investering/projekt 2012 av Swedfund.

2013-04-17 | Priser

Alders portföljbolag Dinair förvärvar Svenska Textilfilter AB

Alders portföljbolag Dinair förvärvar Svenska Textilfilter AB. Samgåendet ger båda företagen större möjligheter att erbjuda sina kunder ett ännu bättre sortiment och service.

2012-10-29 | Pressrelease

Alder investerar i Rail & Road Protec GmbH

”Vi ser stora framtidsutsikter för kollektivtrafik internationellt. Nordeuropa har länge varit i framkant inom detta område och R2P är ett av de ledande företagen i Europa. R2P:s produkter och tjänster gör det helt enkelt mer attraktivt för resenärer att välja kollektivtrafik som transportsätt, säger Jonas Frick, partner på Alder.”

2012-09-12 | Pressrelease

Dagens industri: De säljer sand till Saudiarabien

”Vattenreningsföretaget Nordic Water, baserat i Göteborg, har lyckats sälja sand till Saudiarabien. Riskkapitalfonden Alder köper nu in sig i företaget.”

2012-03-07 | Artikel

Alder investerar i Nordic Water Products AB

”Vi är övertygade om att Alder kan bidra med erfarenhet och kunskap till företaget. Vi ska bli ännu bättre på produktion och fokusera mer på att stötta våra försäljningskanaler. Tillsammans kan vi skapa ett företag i världsklass, säger Krister Lundberg, koncernchef på Nordic Water.”

2012-03-06 | Pressrelease

Alder investerar i Dinair Ekonomifilter AB

”Vi är väldigt imponerade av Dinairs konsekventa strategi med ett aktivt produktutvecklingsarbete med miljön i centrum. Företagets unika satsning på förnyelsebara filterlösningar spar pengar åt fastighetsägarna samtidigt som den hjälper dem att minska deras ”carbon footprint”, säger Dag Broman.”

2012-01-25 | Pressrelease

Alder investerar i Jernforsen

”Jernforsen är ett oerhört bra företag. Vass teknik, men framförallt finns ett väldigt starkt hjärta i bolaget, med människor som har kämpaglöd och entreprenörsanda – och det gillar vi, säger Carl Hall.”

2011-05-17 | Pressrelease